AlgemeenGemeente

Verhalenbankje onthult bij verpleegcentrum De Tjamme

- advertentie -

Beerta – Afgelopen donderdagmorgen vond de onthulling plaats van het verhalenbankje van verpleegcentrum “De Tjamme” in de belevenistuin. Na het openingswoord, nam voorzitter H. de Jonge van de cliëntenraad het woord, waarin hij onder andere de sponsoren en makers van het bankje bedankte voor hun bijdrage.

- advertentie -

De giften en subsidie kwamen van de gemeente Oldambt, Vrienden van De Tjamme, Dorpsbelangen en Oosterlengte. Ondertussen onthulden wethouder Laura Broekhuizen, Henk Ekamper en Corry Blaauw het bankje, door gezamenlijk het afdekkleed te verwijderen, waarna alle belangstellenden het resultaat konden bewonderen.

De realisatie van het bankje, is tot stand gekomen door bureau “het Wilde Oosten” onder leiding van Liesbeth Peeters en Ronald Raaijmakers en de afdeling Activiteitenbegeleiding Wilma Swijgman en Erik Haan van Verpleegcentrum “De Tjamme”.

Liesbeth en Ronald hebben gezamenlijk met hun vrijwilligers uren gewerkt aan het bankje en het resultaat mag er zijn. Voor het ontwerp en inspiratie van het verhalenbankje is gebruik gemaakt van een aantal tekeningen, die gemaakt zijn door leerlingen van O.B.S. “De Uilenburcht” uit Beerta. De leerlingen kregen als thema: “waar denk je aan als je bij opa en oma op bezoek komt”. Een paar tekeningen werden gebruikt en door kunstenares Hannie Boshuis omgezet tot ware kunstwerkjes. Vanmorgen waren ook Milan en Lindsey aanwezig, 2 leerlingen van O.B.S. “De Uilenburcht”, waarvan een ontwerp op het bankje geplaatst is. Ook zij vonden de bank schitterend geworden en waren trots op hun bijdrage.

Het verhalenbankje is nog een cadeau voor alle inwoners van verpleeghuis “De Tjamme” in verband met 50 jarig bestaan in 2017. Na de onthulling werd de ochtend feestelijk afgesloten met koffie en gebak.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button