Algemeen

Symposium “Coming out voor jong en oud!”

- advertentie -

Winschoten – Dinsdag 11 oktober is het internationale coming out-dag. Op deze dag organiseren Roze 50plus Oldambt en de gemeente Oldambt het symposium “Coming out voor jong en oud!”. Dit symposium is een vervolg op het besluit van de gemeenteraad om LHBT-beleid te gaan formuleren en uitvoeren.

- advertentie -

Wat willen we bereiken?
De doelstelling van dit symposium is het stimuleren van LHBT aandacht, -acceptatie en -beleid in alle maatschappelijke organisaties in het Oldambt. De gemeente Oldambt nodigt de zorg- en welzijnsinstellingen, scholen, politie, sportverenigingen, kerken, ouderenbonden, vrijwilligers- en jongerenorganisaties uit om zich te informeren en mee te denken en praten over de mogelijkheid en wenselijkheid van LHBT-aandacht in hun eigen organisatie.

Wat kan men verwachten?
Filosoof Hans Kaldenbach zal een inspirerend betoog houden over vooroordelen onder de titel “De afkeer van LHBT verminderen, hoe?” Het verhaal van schrijfster Eveline van de Putte heeft de titel “Roze ouderen, die hebben we hier niet!”, wat slaat op de ervaring dat veel zorginstellingen zich niet bewust zijn van de aanwezigheid en eenzaamheid van LHBT-ouderen. Else Boss zal de aanwezigen voorhouden dat LHBT-aandacht en LHBT-beleid in hun organisatie geen kostbare aangelegenheid hoeft te zijn en geeft praktisch tips om deze aandacht in de praktijk van alledag te realiseren.

Tijdens de pauze en na afloop kunnen de deelnemers bij zogenaamde “netwerktafels” informatie vergaren over verschillende onderwerpen en met elkaar en vertegenwoordigers van de LHBT-gemeenschap in gesprek.

Het symposium vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in Cultuurhuis De Klinker en zal worden geopend door burgemeester Pieter Smit. Organisaties die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente Oldambt.

Roze 50plus Oldambt roept iedereen in het Oldambt op om op 11 oktober de regenboogvlag uit te steken. LHBT-inwoners van Oldambt zullen zich hiermee zichtbaar gesteund voelen.

Deze zes kleurige regenboogvlag is het symbool van de LHBT-emancipatiebeweging.

Oproep aan iedereen om deel te nemen aan de Roze Actie
Voorafgaand aan het symposium zal op zaterdagmiddag 8 oktober een openbare Roze Actie plaatsvinden, georganiseerd door Roze 50plus Oldambt m.m.v. Jimmy’s Oldambt en COC Groningen&Drenthe. Wethouder Ricky van den Aker van de gemeente Oldambt opent deze actie om 13.30 uur op de trappen van het gemeentehuis in de Langestraat nr. 11. Zij nodigt iedereen die diversiteit een warm hart toedraagt uit zich daar te verzamelen.

Na een symbolische handeling die de aard van het regenboogobject onthuld wordt er met regenboogvlaggen, ballonnen en onder tromgeroffel en het uitdelen van roze koeken en informatie een omloop door de Langestraat en over de Venne gemaakt. Bij terugkomst zal wethouder van den Aker de plaats bekendmaken van het regenboogobject, waarmee de gemeente Oldambt blijvend aandacht vraagt voor de zichtbaarheid en acceptatie van haar lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners.

Voor informatie over beide evenementen kan contact opgenomen worden met Marjet Bos roze50plusoldambt@xs4all.nl tel. 0597 421281.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button