Algemeen

Extra debat over Blauwestad in Provinciale Staten

- advertentie -

Blauwestad – In Provinciale Staten wordt woensdagochtend een extra debat gehouden over de bouw van woningen in Blauwestad dat meldt RtvNoord. De oppositie in Provinciale Staten heeft dat debat afgedwongen.

- advertentie -
Het college van Gedeputeerde Staten heeft in juli besloten 95 kavels in het Havenkwartier te verkopen aan bouwbedrijf en ontwikkelaar Geveke. Maar het college was niet unaniem. Gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP) was het er niet mee eens.

De oppositiepartijen PvdA, PVV, Groninger Belang, VVD, Partij voor het Noorden en de Partij voor de Dieren willen weten of er sprake is van eenheid van beleid in het college, nu een meerderheid van Provinciale Staten zich schaart achter de lijn Eikenaar en zich distantieert van de het beleid van Gedeputeerde Staten.

Vanuit Oost-Groningen is kritiek op het besluit van Gedeputeerde Staten. De huizen die in Blauwestad worden gebouwd, vallen in een prijsklasse waarvan er ook veel andere woningen te koop staan in het gebied.

Provinciale Staten wil dat het college van GS om tafel gaat met de regio en specifiek met Oldambt, waar Blauwestad onder valt. Het doel is om een compensatieregeling te maken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button