AlgemeenGemeente

Oproep om te stemmen voor de ‘Soort van Groningen’

- advertentie -

Oldambt – Gemeente Oldambt heeft een bijzondere vogel binnen haar grenzen: ruim 50% van alle Nederlandse grauwe kiekendieven broedt in onze akkers! Stel je voor, ze komen helemaal uit Afrika hier naartoe vliegen, om in Oost-Groningen hun jongen groot te brengen. Vanuit Oost-Groningen waaieren de jongen uit over Noord-Nederland en het Duitse Rheiderland. Maar een groot deel komt terug naar de graanvelden van gemeente Oldambt.

- advertentie -

Het is jullie waarschijnlijk wel ter ore gekomen dat Provincie Groningen een verkiezing houdt voor de Soort van Groningen. Natuurlijk moet ‘onze’ grauwe kiekendief aan de top staan! Stem jij ook? Klik dan hier. 

Foto: André Eijkenaar

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button