Algemeen

Omgekomen Mali-militairen Roggeveld en Hoving postuum geëerd

- advertentie -

Trots en bedroefd. Met een dubbel gevoel reikte Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp vandaag de Herinneringsmedaille Internationale Missies uit aan militairen die zich inzetten in Mali. Trots op de bereikte resultaten, bedroefd omdat sergeant der 1e klasse Henry Hoving en korporaal Kevin Roggeveld hun welverdiende medaille niet in ontvangst konden nemen. Zij kwamen in juli om toen een mortier explodeerde bij een schietoefening.

- advertentie -

Voor hij de aangetreden militairen bedankte voor hun inzet voor VN-missie Minusma, vroeg Middendorp dan ook om een minuut stilte voor beide kameraden. Hierna bracht hij het tragische ongeval in herinnering, maar ook het daadkrachtige optreden van de directe collega’s van Hoving (29) en Roggeveld (24).

Lees meer: Winschoten eert omgekomen militair Henry Hoving bij uitvaart

Ook Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Leo Beulen reikte medailles uit.

Bijdragen aan stabiliteit
De vandaag gedecoreerde landmachtmilitairen vormden de Special Operations Land Task Group. Zij vormden met Deense en Tsjechische militairen de ogen en oren van de VN in Mali. “U bracht samen gebieden in kaart, won informatie in en analyseerde die. Zodat u beter wist wat er gebeurt, waarom dat gebeurt en wie daar belang bij heeft. Hierdoor kan de VN gerichter werken aan oplossingen en bijdragen aan stabiliteit in de regio aan de zuidflank van Europa. Dat is van cruciaal belang voor de veiligheid van de mensen daar. Maar zeer zeker ook voor de veiligheid van de mensen hier.”

Foto’s: Defensie 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button