AlgemeenRegionaal nieuws

Ommelander Ziekenhuis Groningen start Hart- & Vaatcafé

- advertentie -

Winschoten – Op donderdag 27 oktober 2016 organiseert het Ommelander Ziekenhuis Groningen in samenwerking met de Hart & Vaatgroep haar eerste Hart- en Vaatcafé. Het Hart- & Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. Het onderwerp van deze avond is ‘boezemfibrilleren’, is deze ritmestoornis onschuldig?’ De bijeenkomst wordt gehouden van 19.30 – 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) in hotel/restaurant In Den Stallen, Oostereinde 10 te Winschoten. Iedereen is van harte welkom en deelname is gratis. Aanmelden is echter wel verplicht.

- advertentie -

Doel Hart- & Vaatcafé
Het Hart- & Vaatcafé is een initiatief van de Hart & Vaatgroep in samenwerking met Zorgbelang Groningen en de afdeling Cardiologie van het Ommelander Ziekenhuis. Doel van deze bijeenkomst is in een informele sfeer lotgenoten en partners met elkaar in contact brengen en ervaringen, ideeën en zorgen uit te wisselen. Maar ook specialisten en verpleegkundigen ontmoeten en informatie inwinnen. Sprekers Bij elk Hart- & Vaatcafé staat een onderwerp centraal. Een of meerdere sprekers geven hierover een presentatie. Cardioloog mevrouw Permentier van het Ommelander Ziekenhuis, vertelt wat boezemfibrilleren inhoudt, wat de gevolgen hiervan zijn en hoe deze hartritmestoornis behandeld kan worden. IC-verpleegkundige mevrouw E. Huizeling, vertelt over cardioversie (herstellen onregelmatig hartritme) en de heer W. Hospes, ziekenhuisapotheker, over de medicijnen die bij boezemfibrilleren worden gegeven. Ook vertelt een ervaringsdeskundige (patiënt) zijn verhaal. Er is ruim de gelegenheid om te pauzeren en de informatie-stands te bezoeken. Na de pauze worden patiënt en zorgverlener in een panel met elkaar in gesprek gebracht, waarbij de zorgverlener alle vragen beantwoord.

Aanmelden en meer informatie over de Hart & Vaatgroep
De bijeenkomst is gratis maar aanmelden is wel verplicht. Aanmelden kan via het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis: 088-066 1000 of via de mail: aanmelden@ozg.nl onder vermelding van het emailadres, telefoonnummer en aantal personen. Meer informatie over het Hart- & Vaatcafé is te vinden op de website www.ozg.nl en de website www.hartenvaatgroep.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button