AlgemeenGemeente

Nieuwsbrief Noodopvang Beerta ‘Noodopvang blijft tijdelijk staan’

- advertentie -

Beerta – Vorige maand is bekend gemaakt dat de noodopvang in Beerta eerder dicht gaat. Wanneer dat zou gebeuren konden we toen niet aangeven. Inmiddels is meer bekend.

- advertentie -

Waarom blijven de units staan?
“Omdat er op dit moment geen vraag is naar noodopvang, sluit de noodopvang eerder. Niemand kan voorspellen hoe de wereld er over een paar weken uit ziet. Daarom heeft het COA ons gevraagd of de units voorlopig mogen blijven staan, voor het geval er een nieuwe instroom van vluchtelingen komt. Op die vraag hebben wij positief gereageerd.” aldus Pieter Smit.

Wanneer gaan de units weg?
“De afspraak met het COA is dat de units niet voor 2 maart weg hoeven. Daarna krijgt het COA twee maanden de tijd om het terrein te ontruimen. Deze periode komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het komt overeen met de afspraak die in een overeenkomst met het COA is gemaakt.”

Vrijwel alle bewoners hebben de noodopvang verlaten en er zijn afspraken met het COA gemaakt over wanneer de units uiterlijk weg moeten zijn. In de hieronder getoonde afbeeldingen nieuwsbrief onder meer interviews met burgemeester Pieter Smit, locatiedirecteur noodopvang Beerta Yvonne Kroon en met een vrijwilliger bij de noodopvang Gerda Siks.

 

 

- advertentie -

 

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button