Algemeen

Roofmoordbroers worden gescheiden door gerechtshof

- advertentie -

Winschoten – Het gerechtshof in Leeuwarden heeft woensdag besloten om de twee broers die verdacht worden van een drievoudige moord in 2012 in Drenthe, waaronder op oud-Winschoter marktkoopman Berend Smit, afzonderlijk te horen van elkaar, dat meldt RtvNoord.

- advertentie -

Marcos en Admilson R. worden er van verdacht Smit te hebben doodgeschoten en het echtpaar Jan en Greet Veenendaal te hebben gewurgd. De rechtbank veroordeelde de beide verdachten eerder tot dertig jaar cel.

Zuivere behandeling
Volgens het hof is de scheiding van de verdachten nodig voor een ‘zuivere behandeling van de zaak’. Advocaat Wim Anker protesteerde tegen deze gang van zaken. ‘Het is een openbare zitting, wij worden verrast door deze beslissing’, aldus Anker. Het protest vond geen gehoor bij het hof.

Hoger beroep
Het hoger beroep dient woensdag en donderdag bij het hof. Het Openbaar Ministerie en de advocaat van Marcos R. gingen in hoger beroep tegen de straf van de rechtbank.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button