AlgemeenCultuur

Winschoter start crowdfundingcampagne voor fictiefilm Verzwegen

- advertentie -

Winschoten – Sander Blom uit Winschoten, eigenaar van Sander Blom Films en actief als freelance filmmaker heeft het afgelopen jaar samen met Jeroen Duchatteau een korte fictiefilm opgenomen, genaamd: Verzwegen. De film is opgenomen in Oost-Groningen. Om de film de afwerking te kunnen geven die hij verdient, zijn de twee een crowdfundingcampagne gestart.

- advertentie -

“En niet alleen voor de afwerking, maar ook voor de distributie. Het is namelijk de bedoeling om onze film op zoveel mogelijk nationale en internationale filmfestivals te vertonen. Voor die distributie hebben we extra budget nodig”, legt Sander uit.

Diverse shortfilms
”Ik zal eerst wat vertellen over ons project. Omdat wij beiden gepassioneerd filmmaker zijn, hebben Jeroen Duchatteau en ikzelf de afgelopen jaren diverse shortfilm (korte fictiefilms) gemaakt die op diverse filmfestivals vertoond (en bekroond) zijn. Een jaar geleden ontstond bij ons het idee om de volgende stap te zetten. We werkten een script uit voor een film van 18 minuten die we professioneler wilden produceren. Met financiële hulp van de Kunstraad Groningen en de gemeente Oldambt kregen we ons draaibudget bij elkaar, waarna we in mei 2016 de opnames van onze film hadden in de gemeente Oldambt.”

”Het gebeurt uiteraard niet elke dag dat er een film wordt opgenomen in Oost-Groningen, maar dat was voor ons juist een van de redenen om dat wel te doen. We wilden laten zien wat deze streek te bieden heeft en er zijn meer dan genoeg fotogenieke plekken te vinden in het Oldambt.” verteld Blom

Doel
”De opnames gingen zeer naar tevredenheid en de beelden zijn erg geslaagd. Daarmee zijn we er echter nog niet. Om onze film de afwerking te kunnen geven die hij verdient, hebben we extra geld nodig. En niet alleen voor de afwerking, maar ook voor de distributie. Het is namelijk de bedoeling om onze film op zoveel mogelijk nationale en internationale filmfestivals te vertonen. Voor die distributie hebben we extra budget nodig. Daarom zijn we recent gestart met een crowdfundingcampagne.”

”Onze crowdfundingcampagne heeft als doel om € 2.500,- bij elkaar te krijgen vóór 23 november. Mensen kunnen kleine donaties doen (vanaf € 5) of grotere donaties, met uiteraard een reward/beloning voor elke donatie. Dat varieert van een link naar de film zodra deze af is, tot een gepersonaliseerde profielfoto, een goodiebag met gesigneerde filmposter en dvd of vermelding in de aftiteling van onze film”

Bedrijven
Ook voor bedrijven kan onze campagne interessant zijn, want bedrijven kunnen een officiële partner worden van onze film. Dat houdt in dat wij ze noemen bij onze uitingen op sociale media, dat ze met logo op de filmposter komen en dat ze duidelijk in de aftiteling getoond zullen worden, met logo en al. Het is zelfs mogelijk om met een donatie van € 1.500,- een bedrijfsfilm te verdienen, die geproduceerd wordt door ons productieteam en die normaal een waarde van € 2.500,- zou kennen.

Details project
Titel film: Verzwegen Duur film: 18 minuten
Waar gaat de film over: Verzwegen is een psychologische thriller over twee vrienden die ruzie krijgen na een avondje stappen. De volgende ochtend is een van hen vermist. Opgenomen op: 14, 15 & 16 mei 2016 en 4 juni 2016.
Opgenomen in: de gemeente Oldambt.

Steunen
Voor wie Sander en Jeroen financieel willen steunen: www.cinecrowd.com/verzwegen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button