AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Wij kunnen wat, willen wat, geef ons die kans!

- advertentie -

Meppen/Regio – Een groep van rond de 30 Nederlandse en Duitse vrouwen volgt vanaf januari 2018, gedurende zes maanden, verschillende kosteloze workshops die gegeven worden bij de VHS Meppen in het kader van het project ”New Jobportunities”. Op het programma staan, onder andere, Nederlandse en Duitse taalcursussen, theaterpedagogiek en rollenspellen waarin sollicitatiegesprekken worden nagebootst.

- advertentie -

Doel van deze activiteiten is om de zogenaamde “stille reserve” in de grensregio te begeleiden naar een nieuwe (vaste) baan, maar ook om het zelfvertrouwen van deze groep te vergroten. “Deze workshops leren ons hoe wij onszelf weer goed kunnen presenteren bij werkgevers.” Aan het woord (in het Duits) is een Nederlandse deelneemster aan het “New Jobportunities” initiatief die wegens privacy redenen anoniem wenst te blijven. “In het begin was vooral taal moeilijk, maar na de taalcursus hier zijn wij een stuk verder. Harstikke leuk en nuttig om te doen.”

Dat de workshops nuttig zijn beaamt Maud Diemer (CMO STAMM) die betrokken is bij het project dat in het kader van het INTERREG V A-programma “Deutschland-Nederland” is opgezet. Ongeveer zeven vrouwen van de eerste lichting hebben in de eerste zes weken van het programma een (vaste) baan gevonden. Volgens Diemer blijft het daar niet bij. “Vergeleken bij het begin van de workshops zie ik bij deze groep een gigantische positieve verandering.” Meerdere vrouwen geven aan dat zij kennismakings- en sollicitatiegesprekken hebben gehad sinds de aanvang van de workshops.

18 augustus gaat de tweede ronde workshops van start. Geïnteresseerden kunnen meer informatie over het aankomende programma opvragen en zich aanmelden bij Maud Diemer via m.diemer@cmostamm.nl of Frida Pathuis (New Jobportunities) via newjobportunities@gmail.com.

* Het project New Jobportunities is onderdeel van Koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

Bijschrift foto: Stressvolle situaties worden door de groep nagespeeld tijdens theatersessies.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button