AlgemeenKort nieuws

GIP EDR-Spreekdag voor grenspendelaars

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Grenspendelaars en hun werkgevers kunnen op 16 november a.s. terecht bij GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) in Bad Nieuweschans voor informatie op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekering. Dan zijn medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer, het Bureau voor Duitse Zaken (SVB) en de Deutsche Rentenversicherung (DRV) aanwezig op het kantoor van de EDR.

- advertentie -

Belangstellenden kunnen bij de EDR telefonisch een afspraak maken via 0597-521818. GIP EDR organiseert deze spreekuren in het kader van het INTERREG-project “Arbeidsmarkt Noord”.

Bij GIP EDR kan iedereen terecht voor gratis informatie en advies over wonen, werken, studeren en ondernemen in het EDR-gebied. De adviseurs zijn op dinsdag en donderdag telefonisch bereikbaar via de EDR. Voor deze dagen kan ook een afspraak worden gemaakt op het kantoor van de EDR.

“Arbeidsmarkt Noord” is een Nederlands-Duits project waarbij provincies, gemeenten, Landkreise en partners op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs uit het Noorden zijn betrokken. Door de handen ineen te slaan moeten bureaucratische barrières worden verminderd. Tegelijkertijd ontstaat er een duurzaam netwerk dat de regio moet helpen om het tekort aan vakmensen het hoofd te bieden en een grensoverschrijdende arbeidsmarkt te realiseren.

De EDR is als lead partner verantwoordelijk voor de afwikkeling van het project. Het project wordt in het kader van het INTERREG V-programma “Deutschland-Nederland” ondersteund met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Cofinanciers zijn de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe, het Ministerie van Economische Zaken en de Duitse deelstaat Niedersachsen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button