Algemeen

Bad Nieuweschans woest over nieuwe dienstregeling Arriva

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Ongeloof en woede in Bad Nieuweschans. Dat heeft te maken met de nieuwe dienstregeling van vervoersmaatschappij Arriva. Daarin zijn enkele treinen vanuit het grensdorp richting Winschoten geschrapt aldus RtvNoord.

- advertentie -

Het gaat om de treinen van kwart voor zeven en kwart voor acht in de morgen die zijn verdwenen uit de dienstregeling. En die zijn voor de forenzen, maar nog meer voor de schoolgaande jeugd van levensbelang.

Dolen door Winschoten
De Vereniging Dorpsbelangen Bad Nieuweschans is verbijsterd over de verandering in de dienstregeling. Secretaris Harm-Arend Meijer: ‘Er was nooit iets aan de hand. Maar dit is funest. Door het wegvallen van die treinen komen kinderen of veel te laat op school of moeten een uur door Winschoten dolen. Voor de kinderen naar Groningen is het helemaal een ramp. Die moeten zelfs overstappen. De ouders zijn woest hier’.

Die woede is groot ook al omdat de dorpsbewoners bij een vorig abonnement extra moesten betalen omdat ze net buiten het systeem vielen. ‘Dat heeft Arriva met noodgrepen opgelost, maar dat leverde al grote frustratie op bij de Schanskers’, vertelt Meijer.

Provinciebestuur
Inmiddels heeft Dorpsbelangen aan de bel getrokken bij het provinciebestuur en burgemeester Pieter Smit van Oldambt. ‘Ook heb ik Arriva een voorstel gedaan om de treinen te kunnen behouden, maar daar heb ik nog niets van teruggehoord’, aldus Meijer.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button