Algemeen

Woonstichting Acantus gaat deurtje bellen

- advertentie -

Winschoten – Acantus gaat vanaf dinsdag 22 november als proef deurtje bellen om preventief kleine gebreken te verhelpen in huurwoningen. Dit doet Acantus eerst bij de Ranonkelstraat in Winschoten en bij een klein aantal adressen in het centrum van Veendam. In totaal gaat het om ruim 100 woningen.

- advertentie -

Acantus wil kleine gebreken, zoals kapot kitwerk, direct verhelpen. Antje Noorda, regiomanager bij Acantus, licht toe: ‘Kleine gebreken worden niet altijd bij ons gemeld. Soms hebben kleine gebreken wel grote gevolgen. Kapot kitwerk kan bijvoorbeeld zorgen voor lekkage. Door preventief dit soort kleine gebreken te repareren, verwachten we dat de tevredenheid van onze huurders toeneemt, de kwaliteit van onze woningen verbetert en dat het onderhoud daardoor minder geld kost. We gaan met deze proef onderzoeken of dit klopt.’

De bewoners van de huizen waar Acantus binnenkort gaat ‘deurtje bellen’, zijn per brief geïnformeerd. Servicemedewerkers van de corporatie bellen aan en voeren waar mogelijk direct kleine reparaties uit. Bewoners die niet thuis zijn worden op een later moment nog eens bezocht. Na een jaar wordt de proef geëvalueerd en besluit Acantus of dit een vervolg krijgt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button