Algemeen

Telefoonboek.nl: ”Gemeentehuizen in Groningen slecht bereikbaar”

- advertentie -

Winschoten – Het telefonisch maken van een afspraak om uw paspoort of rijbewijs te verlengen zou zomaar eens uit kunnen lopen op een frustrerende bezigheid. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat de gemeentehuizen in de provincie Groningen slecht bereikbaar zijn.

- advertentie -

In de database van Telefoonboek.nl staan 23 Groningse telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘Gemeentehuis’. Bezoekers van de website kunnen aangeven of ze de gezochte instantie te pakken kregen. Een instantie wordt als ‘slecht bereikbaar’ opgenomen in het bestand wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Dit kwam voor in alle 23 gevallen: het aantal mislukte belpogingen varieerde van drie tot 123.

Beoordeling
Bovendien kunnen websitebezoekers een beoordeling aan het verloop van het contact geven. Onder uitschieters van de slechtst bereikbare gemeentehuizen vallen onder andere de gemeenten Haren (42 mislukte belpogingen geregistreerd), Oldambt (te Winschoten, 86) en Groningen (123). Gemeentehuizen die minder klachten krijgen zijn Appingedam, Marum, Slochteren en Ten Boer (allen 3 mislukte belpogingen).

Ruimte voor verbetering
De resultaten van dit onderzoek bieden op zijn zachtst gezegd een hoop ruimte voor verbetering. “Zeker als het gaat om instanties die onderdeel zijn van lokale overheden. Deze zouden zich toch flink achter de oren moeten krabben, aangezien zij in essentie toegankelijk horen te zijn voor vragen van de bewoners uit die gemeenten” aldus Dirk Lentjes, manager Places Antwoordservice.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button