Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt begint met gebiedswethouder per wijk of dorp

- advertentie -

Oldambt – Er ontstaat een nieuwe relatie tussen overheid en burgers. Deze nieuwe relatie vraagt om een andere rol van beide partijen. Aan de ene kant zal de gemeente meer en meer de regierol op zich nemen. Dit betekent dat de gemeente een overheid wil zijn die loslaat wanneer inwonerszich prima redden, die faciliteert wanneer dat (even) helpt, die stimuleert of regisseert als dat oplossingen biedt en die reguleert als het echt niet anders kan. Aan de andere kant mag van de inwoners van de gemeente worden verwacht dat zij actief meedenken en meedoen.

- advertentie -

De gemeente Oldambt gaat daarom met ingang van volgend jaar invulling geven aan het gebiedsgericht werken. Hiervoor komen er gebiedsregisseurs per dorp en/of wijk. Daarnaast worden de wethouders ook gebiedswethouder. Zij krijgen naast hun normale taken ook een gebied onder hun hoede. De gebiedswethouder is het gezicht van de gemeente, heeft nauw contact met het dorp of wijken signaleert knelpunten.

De gebiedsindeling sluit aan bij de concept omgevingsvisie en ziet er als volgt uit:

20161201_151831

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button