AlgemeenIncidenten

Politie in burger controleert op vroegtijdig afsteken van vuurwerk

- advertentie -

Winschoten – ”Het blijft maar knallen.” zo begint de politie haar bericht op de Facebookpagina van Politie Winschoten e.o. ”We kunnen niet overal zijn, en meestal wordt er niet geknald als er een politieauto in de straat staat.”

- advertentie -

”Maar blijf vuurwerkoverlast doorgeven aan ons via 0900-8844. Wij moeten wel zeggen dat bijvoorbeeld een inbraak of vechtpartij een hogere prioriteit hebben.”

De politie zegt dat het lijkt dat de politie niks aan de vuurwerkoverlast doet, in tegendeel… Sinds 2 weken rijden er bijna elke dag collega’s in burger op straat. Dit team bestaande uit 2 personen gaat vooral af op deze vuurwerkmeldingen. Dit omdat de pakkans dan vele malen groter is.

”Dat er geen opvallende politieauto komt kijken bij overlast betekent niet dat er niets gebeurd…” aldus de politie. 

Wat zijn de straffen en boetes voor vuurwerkovertredingen?
Afhankelijk hoe zwaar de overtreding is, krijgt de overtreder een boete of gevangenisstraf. De gevangenisstraffen kunnen flink oplopen. Kijk voor meer informatie op de website van het Openbaar Ministerie.

Jongeren kunnen (bij minder zware overtredingen of misdrijven) ook voor een Halt-straf in aanmerking komen. De Halt-straf is een korte en snelle aanpak waarbij Halt de jongere confronteert met zijn gedrag en de gevolgen daarvan. De jongere biedt excuus aan, vergoedt de schade en maakt specifieke leeropdrachten. Ouders zijn hierbij actief betrokken.

U mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. U kunt een boete krijgen als u vuurwerk afsteekt buiten deze tijden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button