AlgemeenKort nieuws

Eerste kerstmarkt van De Zelfmakerij een groot succes

- advertentie -

Oostwold – Vrijdag 9 december was er een gezellige, ambachtelijke kerstmarkt op De Zelfmakerij in Oostwold. De kerstmarkt was tegelijk de officiële opening van de dagbesteding en de boerderijwinkel.

- advertentie -

Freek Kupers, eigenaar van De zelfmakerij, is meer dan tevreden over de opkomst en het verloop van de Kerstmarkt: ”We kijken terug op een zeer druk bezochte kerstmarkt. Tussen de 300 en 400 mensen hebben de Kerstmarkt bezocht. Dat is meer dan waar we op hadden gerekend. De cliënten hebben erg hard gewerkt om alle kramen te kunnen vullen met mooie, zelfgemaakte kerstartikelen. In één week tijd is de boerderijdeel ingericht in volledige kerstsfeer. Dat er zoveel mensen naar de Kerstmarkt zijn gekomen is een fijne waardering”. Zo ervaren de cliënten dat werk lonend is. We zijn zeer tevreden.

Met het organiseren van een kerstmarkt wilde De Zelfmakerij buurtbewoner en mensen uit Oostwold, Finsterwolde en Midwolda graag laten zien wat er gedaan wordt op de boerderij. De Zelfmakerij is een dagbesteding en boerderijwinkel in één. Er wordt zoveel mogelijk zelfvoorzienend geleefd, met behoud van comfort. De mensen die er werken leren dat werk lonend is.

De bezoekers van de Kerstmarkt spraken mooie woorden over het initiatief. Fijn dat er weer wat ondernomen wordt op boerderij, was een veel gehoorde reactie. Wat ziet het er sfeervol uit. Ouderen zijn enthousiast over het openen van de boerderijwinkel. “Ik kan weer op de fiets mijn groente en aardappels halen, daar ben ik blij om. Een aanwinst voor het dorp”, aldus Henny uit Oostwold.

Freek Kupers laat weten dat de Kerstmarkt zeker voor herhaling vatbaar is. Maar eerst gaan ze bezig met de voorbereiding van een Stekjesmarkt die in mei 2017 gaat plaatsvinden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button