AlgemeenGemeente

Sloopwerkzaamheden ‘De Haak’ in Winschoten van start

- advertentie -

Winschoten – Maandag 12 december 2016 is gestart met de sloopwerkzaamheden van de zogenaamde ‘Haak’ tussen de Liefkenshoek en winkelcentrum ’t Rond aan het Israëlplein. Het betreft zes appartementen en enkele winkelpanden op de begane grond. De sloop is een van de laatste projecten in het kader van het Actieprogramma Versterking binnenstad Winschoten.

- advertentie -

In het kader van de versterking en verbetering van deze zogenaamde Zuidpool worden beide pleinen heringericht. Ook heeft er enige tijd geleden een verbouwing plaatsgevonden in het winkelcentrum ’t Rond en wordt met de sloop van een deel van de appartementen van ‘De Haak’ het aantal vierkante meters detailhandel gesaneerd. Aan de zuidzijde van het parkeerterrein Liefkenshoek wordt ondertussen nog gebouwd aan een nieuw zorgcentrum.

De sanering van de detailhandel heeft ertoe geleid dat de voormalige supermarkt C1000 en een van de kiosken op het Israëlplein zijn afgebroken. Door deze sloop verdwijnt de huidige doorgang tussen de Haak en winkelcentrum ’t Rond. Dit wordt deels ingericht als parkeerterrein en deels openbaar groen. Hierdoor komen er betere zichtlijnen tussen de parkeerplaats Liefkenshoek, winkelcentrum ’t Rond en het Israёlplein. Ook wordt de Evangelisch-Lutherse kerk (een rijksmonument daterend uit 1836) beter zichtbaar.

Al met al zal de beeldkwaliteit van het gebied aanzienlijk verbeteren. De sloopwerkzaamheden zullen voor het eind van dit jaar zijn afgerond. Aansluitend zal er tegen het gebouw dat blijft staan, een nieuwe kopgevel gemetseld worden en wordt het bijbehorende parkeerterrein heringericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button