AlgemeenOp stap

Vandaag: Oude ambachten, kerstmarkt en figuranten op Dickens Day Beerta

- advertentie -

Beerta – Ieder jaar in december verandert het centrum van het Oldambtster dorp Beerta voor één dag in de magische wereld van Charles Dickens. Op de laatste zondag voor de kerstdagen – dit jaar zondag 18 december – staat het dorp, alweer voor de zevende keer, volledig in het teken van ‘Dickens Day!’

- advertentie -

Kerstmarkt en oude ambachten
De gezellige kerstmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een voor Oost-Groningen uniek en sfeervol kerstevenement met rond de 100 standhouders. Het aanbod aan marktkramen is divers. Van sfeervolle kerstdecoraties tot ambachtelijke streekproducten, van kleding tot brocante, er is van alles te koop. Uiteraard aangevuld met oude ambachten.

Figuranten
De kerstmarkt is tussen 11.00 en 17.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Tijdens de markt lopen er ruim 100 figuranten, acteurs, muzikanten en koorleden in Dickensstijl rond. Op de intiem ingerichte en feeëriek verlichte pleintjes komt u natuurlijk de bekende figuren uit de verhalen van Charles Dickens tegen, waaronder de chagrijnige Scrooge, Oliver Twist en de boefjes van Fagin. Daarnaast zijn er verschillende straattheater acts en wordt Dickens Day als vanouds afgesloten met een grootse fakkeloptocht.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button