Algemeen

Winschoterse begrip Vonk’s Automatiek stopt ermee

- advertentie -

Winschoten – Vonk’s Automatiek met 56 klepjes in de muur waar de snacks achter liggen, wie is er in Winschoten en omstreken niet mee opgegroeid. Edo en Elly Engelkes beiden 68 jaar en hun 42-jarige dochter Marielle stoppen er op 1 januari 2017 mee.

- advertentie -

Winschoter begrip
Al zeventig jaar lang is Vonk’s Automatiek een begrip in Winschoten. In de begin van de Langestraat hebben zij hun snackgelegenheid. Ze staan vooral bekend om hun eierballen.

Edo en Elly Engelkes en dochter Marielle kennen de verhalen over ‘hun eierballen’. ”Wat het geheim is? Dat is er niet”, zegt Edo resoluut tegenover het Dagblad van het Noorden.
‘Laatst was er nog een verkoper die vroeg wat we met het recept gingen doen. Daar hebben we echt nog niet over nagedacht. Patent aanvragen? Ach, nee. Moeilijk is het niet. Een ei, ragout en snel draaien. Klaar is het” Klanten vragen al of ze de eierbal in de diepvries kunnen bewaren. Nee dus. Alle andere producten wel.

Geen opvolger
Een opvolger is er niet. Er was interesse van mensen die de zaak wilden huren, maar daar beginnen Elly en Edo niet aan. ”Dan heb je nog altijd verantwoordelijkheid. In een keer verkopen dat is het beste”.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button