AlgemeenKort nieuws

Sneeuw? Hou de brandkranen vrij van sneeuw!

- advertentie -

Oldambt – Komende periode bestaat de kans dat het gaat sneeuwen. Hierdoor bestaat de kans dat de brandkranen die veelal op strategische punten in de straat, trottoir of berm  te vinden zijn, bedekt zijn door sneeuw.

- advertentie -

Ondanks dat de blusvoertuigen van de brandweer voorzien zijn van een watertank is het voor de brandweer toch van groot belang dat de brandweer, voor het verkrijgen van extra bluswater, snel gebruik kan maken van deze brandkranen.

Bewoners kunnen de brandweer hierbij helpen door de brandkraan in hun omgeving vrij te houden van sneeuw en ijs. Brandkranen kunnen gevonden worden door op de kleine rode locatiebordjes te kijken die vaak op gevels of betonnen paaltjes zijn gemonteerd. Ook staan er gele pijlen op de weg, deze kunt ook eenvoudig schoonvegen wanneer u aan het sneeuwruimen bent.

Foto: Brandweer Groningen (Twitter)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button