AlgemeenIncidenten

Eerst inzet oppervlakte reddingsteam Finsterwolde een feit

- advertentie -

Finsterwolde – Als we het begrip Brandweer zeggen, denken de meeste aan de stoere mannen en vrouwen die uitrukken voor een brand of ongeluk. Maar ze doen veel meer! Zoals het vrijwillige brandweerkorps in Finsterwolde.

- advertentie -

De brandweerlieden volgden een opleiding ‘oppervlakteredding’ en beschikken nu over een Oppervlakte Reddingsteam, dat in actie komt bij waterongevallen. In totaal zijn er drie Oppervlakte Reddingsteams in de regio Groningen, waaronder in Zoutkamp, Delfzijl en Finsterwolde. De stad Groningen bezit nog over een duikersteam.

Deze ORT (oppervlakte reddingsteam) rukt in principe uit bij elke waterongeval. Dit kan zijn; persoon- of auto te water / een dier of watersporter die in de problemen zit. Deze teams mogen 200 meter vanaf de walkant in actie komen. Verder mogen zij niet onder water komen, dit is enkel over gelaten voor de duikers.

Toch een geruststellende gedachte, dat er nu zo’n team in Finsterwolde klaar staat om zo nodig in actie te komen. Laten we hopen dat dit zo weinig mogelijk zal gebeuren.

Eerste inzet
Voor het ORT was in de nacht van zaterdag op zondag hun eerste inzet. 2 Minuten na de melding werd deze afgemeld.

Uiteindelijk bleek een fietsende Veendammer in de Oosterdiep te zijn beland. Een voorbijwandelend echtpaar schoot de man te hulp en hielp hem op de kant. De hulpdiensten die werden gewaarschuwd hoefden niet in actie te komen. Volgens getuigen maakte de man het goed, ondanks het koude water.

- advertentie -

Foto’s: OldambtNu.nl (archief)

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button