AlgemeenRegionaal nieuws

‘Rijkswaterstaat strooit tweeënhalf keer de wereld rond’

- advertentie -

Landelijk – De strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben de afgelopen dagen flink wat zout gestrooid op de Nederlandse snelwegen. Sinds vrijdag is vanwege de gladheid 14,9 miljoen kilo over het asfalt verspreid. Er is totaal aan 103.000 kilometer gereden, dit is gelijk aan ongeveer dat is ongeveer tweeënhalf keer de wereld rond. Dit meldde Rijkswaterstaat zondag.

- advertentie -

In totaal waren 546 strooiwagen op pad vanwege de ijzel die over ons land trok. De eerste wagens reden vrijdagavond in het westen uit, zondagochtend om 11.00 stopten de laatste in Limburg. Bij de dienst waren ongeveer 1200 man bezig met de gevolgen van het ijzel.

Behalve strooiwagens werden ook enkele speciale wagens ingezet waarmee met warme vloeistof ijsplakkaten van de weg kunnen worden gehaald.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button