Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

VCP en Pieter Smit leggen hun ruzie bij

- advertentie -

Winschoten – Burgemeester Pieter Smit en de Verenigde Communistische Partij (VCP) en burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt hebben hun ruzie bijgelegd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

- advertentie -

Begin deze week had de voltallige fractie onder aanvoering van Engel Modderman een goed verlopen onderhoud met Smit. De VCP gaf in september aan geen vertrouwen meer te hebben in Smit. De communisten namen het Smit kwalijk dat deze hen, zo vonden ze, in een kwaad daglicht probeerde te zetten.

Lees meer: Pieter Smit doet aangifte wegens lekken informatie noodopvang

In een brief stelde de VCP dat Smit een hetze voerde. Aanleiding was het lekken van informatie over de komst van de noodopvang naar Beerta. Smit suggereerde volgens de VCP, dat fractiegenoot Jan Kenter verantwoordelijk was voor het openbaar maken van vertrouwelijke informatie. Smit deed aangifte van lekken. Het onderzoek heeft tot dusver niets opgeleverd. Modderman werd gevraagd aan het politieonderzoek mee te werken. Hij weigerde naar het politiebureau te komen.

Lees ook: Engel Modderman: ‘Ik heb geen zin in deze flauwekul. Ik ga er gewoon niet heen’

Smit zegt dat de zaak is uitgepraat. ,,We hebben er een dikke streep onder gezet. Er zijn belangrijker zaken te doen.” Inhoudelijk wil Smit niet ingaan op het gesprek. Modderman is ook dik tevreden over het gesprek. ,,Het is uitgepraat. Het is nu over en uit. De zaak is achter de rug.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button