Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

Tafelhuis Oost-Groningen was een doorslaand succes

- advertentie -

Winschoten – Tafelhuis Winschoten 2016 werd een doorslaand succes. Deze mix van het Glazen Huis en Top2000 Café in cultuurhuis De Klinker in Winschoten, georganiseerd door serviceclub Round Table 41 uit Winschoten, leverde € 15.690,00 op voor het goede doel: stichting Het Vergeten Kind. Het was bovenal een zeer gezellig en druk bezocht feest, waarbij de publieke belangstelling vooral in de avonduren groot was.

- advertentie -

Het was drie dagen feest in en om De Klinker met vele activiteiten en optredens van onder meer Mireille Komproe – bekend van The Voice of Holland – Kira Dekker, Lars Koehoorn, Harm Tabak en columnist Erik Hulsegge van RTV Noord. Het glazen huis was het kloppend hart van de festiviteiten. Hier maken de regionaal bekende radio-DJ’s Bert Looden en Martin Franken van Radio Westerwolde en Richard Pathuis van SimoneFM drie dagen en twee nachten een onafgebroken radio- en televisie-uitzending.

Live uitzending
De uitzending was 48 uur lang live en rechtstreeks te horen en te zien via lokale omroep RTV LOGO. Iedereen kon er pay-for-play plaatjes aanvragen. Ook was er de Santa Run, waarbij vele verklede lopers geld ophaalden voor het goede doel. “Voor het eerst vond het Tafelhuis indoor plaats, de eerste twee edities waren op het Marktplein in Winschoten”, vertelt Pathuis. “De reacties waren zeer positief, mensen bleven toch net even langer hangen dan in de kille buitenlucht en hadden het zichtbaar erg naar hun zin.”

Het Vergeten Kind
Doel van Tafelhuis is geld inzamelen voor het goede doel Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Nederland die hun leven beginnen met een ‘valse start’. Deze kinderen zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht. De organisatie achter het Tafelhuis – Ronde Tafel 41 (RT41) Winschoten – wil iets voor deze kinderen betekenen. Richard Pathuis: “Deze tienduizenden Nederlandse kinderen verdienen meer, daarvoor zetten wij ons in.”

Ronde Tafel 41
Drijvende kracht achter het Tafelhuis is Ronde Tafel 41 (RT41) Winschoten, ook wel Nederlandse Tafelronde 41 Oldambt. RT41 is een serviceclub voor mannen van 21 tot 40 jaar. De club bevordert onderlinge vriendschappen, zet aan tot delen van kennis, ervaringen en meningen en zet zich in voor maatschappelijke doelen. Dit gebeurt tijdens twee Tafelavonden per maand. RT41 is aangesloten bij de wereldwijde organisatie Round Table, met de internationale slogan Adapt, Adopt & Improve. DJ Richard Pathuis is zelf ook lid van RT41. Hij is enthousiast over het tafelhuis: “We zijn zeker van plan om dit jaar een vierde editie te houden.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button