Algemeen

Tentoonstelling van 100 Oldambtser foto’s tegen geweld

- advertentie -

Winschoten – Op 26 januari opent burgemeester Pieter Smit de ‘reizende’ fototentoonstelling De Galerie van Standpunten tegen (Huiselijk) Geweld in het gebouw van Campus Winschoten. De inloop is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur.

- advertentie -

Gedurende de looptijd van de campagne ‘Doe mee, zeg nee…tegen (huiselijk) geweld’ van Stichting Anfora zijn 100 standpuntfoto’s ingezameld waarop Oldambtsters (zowel politici, lokale ondernemers, scholen, clubs en verenigingen als ook individuele burgers en andere betrokkenen), alleen of in groeps-, club-, of organisatieverband, zijn/haar of hun standpunt tegen (huiselijk)geweld uitdragen. Deze foto’s vormen De Galerie van Standpunten tegen (Huiselijk) Geweld. De Galerie van Standpunten tegen (Huiselijk) Geweld is als ‘reizende’ fototentoonstelling (foto’s op A-3 foamboarden) en in ‘boekvorm’ uitgebracht door Stichting Anfora en zal op 26 januari feestelijk worden geopend door burgemeester Pieter Smit in het gebouw van Campus Winschoten aan de P.C. Hooftlaan 1 te Winschoten.

Campus Winschoten is een locatie waar Dollard College, Noorderpoort en MBO Terra hun onderwijs verzorgen. Campus Winschoten is een belangrijke, sociale partner van Stichting Anfora. Zo heeft samenwerking met Campus Winschoten o.a. geleid tot het logo van de stichting (ontworpen na het uitschrijven van een opdracht voor de opleiding Mediavormgeving waarbij het winnende ontwerp van student Rob Lammerts, door Anfora in gebruik is genomen). Voor de ‘Doe mee, zeg nee… tegen huiselijk geweld’-campagne zijn studenten van de Campus aan de slag gegaan met het thema huiselijk geweld. Een aantal van de door deze studenten ingenomen standpunten zijn terug te zien in de Galerie van Standpunten tegen Huiselijke Geweld.

De fototentoonstelling zal tot en met 3 februari te zien zijn in het gebouw van Campus Winschoten en daarna door het Oldambt trekken. Geïnteresseerden kunnen (gedeelten van) De Galerie van Standpunten, op aanvraag, in hun school, bedrijf of organisatie tentoonstellen waarbij Stichting Anfora eventueel een presentatie over het thema huiselijk geweld kan verzorgen. Vanaf 19:00 uur is er inloop met koffie en thee en om 19:30 uur start het programma. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Alle bezoekers aan de tentoonstelling op 26 januari zullen tevens een gedrukt exemplaar van De Galerie van Standpunten tegen (Huiselijk) Geweld ontvangen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button