AlgemeenGemeente

Westerlee krijgt elektrische duofiets in bruikleen

- advertentie -

Westerlee – Op donderdag 26 januari om 16.00 uur overhandigt wethouder Bard Boon een elektrische duofiets aan de inwoners van Westerlee. De fiets wordt voor de periode van een jaar in bruikleen gegeven. De overhandiging vindt plaats in dorpshuis De Tille in Westerlee. Wethouder Boon komt samen met mevrouw Koops op de fiets aan bij De Tille.

- advertentie -

Achtergrond
Westerlee heeft meegedaan aan de landelijke Burendag 2016. Tijdens deze dag had het dorp al een duofiets in bruikleen van de gemeente. De belangstelling was boven verwachting groot waarna wethouder Boon destijds heeft toegezegd dat het dorp het komende jaar een duofiets in bruikleen krijgt. Op donderdagmiddag 26 januari voegt de wethouder de daad bij het woord en overhandigt hij de duofiets aan de voorzitter van het burgerinitiatief ‘veur mekoar, mit mekoar’.

Veur mekoar, mit mekoar
Vanuit het burgerinitiatief ‘veur mekoar, mit mekoar’ worden in Westerlee diverse activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten zijn erop gericht om de onderlinge contacten te stimuleren, dingen voor elkaar te doen en het voor ouderen mogelijk te maken om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een belangrijke drijfveer is om een zorgzame en duurzame samenleving in het dorp te creëren.

Wat is een duofiets?
Bij een duofiets zitten twee mensen naast elkaar op één fiets. Beide fietsers trappen. Duofietsen zijn stabiel en hebben veiligheidsgordels. Beide personen hebben goed zicht en kunnen goed met elkaar communiceren door de zitpositie naast elkaar. De berijders kunnen zonder instap opstappen en de zittingen kunnen eenvoudig met een hendel op de gewenste zitafstand ingesteld worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button