AlgemeenSport

Blaauwbekmarathon met nieuwe ingrediënten

- advertentie -

Blauwestad – Op zaterdag 4 februari wordt voor de derde keer in Blauwestad de Blaauwbekmarathon georganiseerd. Het evenement waarin hardlopers, wandelaars en jeugd sportieve prestaties leveren in een mooie omgeving. De start en finish is dit jaar in sporthal de Rietkraag bij Oostwold, aan de noordkant van het Oldambtmeer.

- advertentie -

Atletiekvereniging AV Aquilo heeft opnieuw gekozen voor verrassende ingrediënten:

  • Dit keer zal de jeugd de zekerheid krijgen van winterse omstandigheden, de organisatie garandeert sneeuw op zaterdag 4 februari.
  • Daarnaast zullen de hardlopers van de kwartmarathon iets unieks beleven: niet het tijdstip van de start is voor iedereen gelijk, MAAR de tijd dat men finisht is ongeveer gelijk. Dit houdt in dat daar waar je meestal voorin mee rent, je dit keer achteraan start. Maar ook dat  de MINDER SNELLE loper in het begin voorop rent! NAAST de strijd met jezelf heb je dus NOG een race OM ANDEREN VOOR TE BLIJVEN.
  • Ook nieuw is de muziekkeuze tijdens het evenement. De marathonlopers hebben hun voorkeursnummers opgegeven en zij bepalen de muziekstemming voor deze mooie dag.

De eerste prijs voor zowel de mannen als de vrouwen is gratis deelname aan de Zestig van Texel. Dit is een beroemde ultraloop in binnen- en buitenland waar de deelnemers 60 of 120 kilometer over het eiland rennen.

Gedeputeerde van de provincie Groningen mevrouw Nienke Homan zal het startschot van de hele en halve marathon lossen, waarna ze zelf ook de 21 kilometer gaat rennen.

Inschrijven is mogelijk tot en met 31 januari.

Meer informatie en inschrijven kan op blaauwbekmarathon.nl.

- advertentie -

Foto: OldambtNu.nl (Archief)

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button