Algemeen

Spa World Hotel kan in 2019 haar deuren openen

- advertentie -

Bad Nieweschans –  Een volle zaal donderdagavond in de Akkerschans voor de presentatie van de plannen voor de bouw van het Spa World Hotel met subtropisch zwembad, zorghotel, recreatiepark met ruim 40 vakantiewoningen en een natuurcamping. Dit complex moet verrijzen aan de Hamdijk in combinatie met de mogelijkheden in en rond het Bos op Houwingaham. Zo wordt er gedacht aan een strand en een waterskibaan ter hoogte van de A7. Het hotel moet in totaliteit zo’n 170 kamers omvatten.

- advertentie -

Presentatie
Toch kwam de presentatie niet tot zijn recht en dat heeft volgens de organisatoren te maken omdat de presentator die het aanvankelijk zou doen, zich ziek heeft gemeld. De stand-in, in persoon van de heer Willems heeft volgens zeggen zich niet goed kunnen voorbereiden op deze belangrijke presentatie. Op de vragen kon niet op de juiste manier gereageerd worden en er ontstond in de zaal een ontevreden gevoel. Dit heeft ook te maken dat in het verleden al een gelijksoortige presentatie heeft plaatsgevonden en hierdoor de nodige scepsis is ontstaan.

Bouwvergunning
De komende maanden worden de plannen voor de bouw ingediend bij de Gemeente Oldambt en er wordt vanuit gegaan dat in 2018/2019 de basis van het complex gerealiseerd zal zijn.

De plannen voldoen aan het bestemmingsplan. Daar heeft de gemeenteraad van Oldambt in 2013 al zijn goedkeuring aan gegeven. Rond de bouwvak hopen ze bij Spa World de bouwvergunning daadwerkelijk binnen te hebben.

Ook wil men gebruik maken van het bronwater op ruim 600 meter diepte, waarvoor een put geslagen moet worden en gebruikt kan worden voor een thermaal bad.

Fontana
Vanuit Fontana zijn er al langer bezwaren tegen de komst van Spa World. Zo is er ook een juridische strijd aan de plannen vooraf gegaan. De Fontana-directie stapte zelfs naar de Raad van State, maar die veegde begin 2015 alle bezwaren van tafel.

- advertentie -

 

- advertentie - 

Bron: Bnsnieuws.nl 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button