AlgemeenKort nieuws

Acht damdiploma’s in Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Donderdag 19 januari zijn een 8 tal leerlingen van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans geslaagd voor het Van der Wal damdiploma.

- advertentie -

De gediplomeerden zijn Sabine Hofman, David Weishaupt, Dylano Stoter, Dylarius Stoter, Jonah van Rossum, Dylan Abels, Demian Abels en Sky Koghee. Na de herfstvakantie zijn de leerlingen, vorig jaar als naschoolse activiteit, onder begeleiding van “dammeesters” Marchinus Mulder uit Finsterwolde en Evert van Leeuwen uit Bad Nieuweschans begonnen met de Van der Wal damcursus. Deze cursus behandeld de grondbeginselen van het dammen.

Aansluitend kunnen de geslaagden nu op voor de “Wiersma wit” vervolgcursus. Dylarius, Jonah, Dylan, Demian en Sky zitten alle vijf nog in groep 4, de overige deelnemers in groep 5, 6 en 7. Met dit basisdiploma op zak nemen de leerlingen van groep 4 t/m 6 volgende week woensdagmiddag deel aan het 5e scholendamtoernooi in Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button