Algemeen

Waarschuwing: Lopen op Oldambtmeer levensgevaarlijk!

- advertentie -

Midwolda – Vanmiddag rond half twee liepen drie kinderen op het ijs midden op het Oldambtmeer tussen de jachthaven en Meerland dat meldt onze collega nieuwswebsite Midwolda.nl.

- advertentie -

Mensen riepen vanaf het fietspad naar de kinderen direct van het ijs te gaan. “Waarom”, kregen ze als antwoord. Uiteindelijk liepen ze toch terug naar het strand. Het moge duidelijk zijn dat het lopen op het Oldambtmeer of welke meer dan ook levensgevaarlijk is.

Onbetrouwbaar
Het ijs is volledig onbetrouwbaar. Als men door het ijs zakt dat raakt men binnen een paar minuten onderkoeld en verliest men het bewustzijn en verdrinkt men. Hulpdiensten moeten van verre komen en voor die ter plaatse zijn is men al lang verdronken.

Blijf dus van het ijs op het Oldambtmeer!

Foto: Digitale Dorp Midwolda/ Midwolda.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button