Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

IJsmeesters meten vakkundig het ijs in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Zondagochtend 11:00 uur hebben de ijsmeesters van de ijsbaan aan de Pelmolenlaan in Scheemda het ijs vakkundig gemeten met een boor en een zelf gemaakte ijs-meter. Het ijs was ongeveer tussen de 6 en 7 centimeter. Dit is het minimale om er veilig op te kunnen schaatsen.

- advertentie -

‘Net als andere ijsverenigingen schenken we enorm veel aandacht aan het ontwikkelen van het ijs’ verklaard voorzitter Bert Hoogstraten tegenover OldambtNu.nl. ‘Hoe het ijs er nu bij lag is hoe we het vanochtend hebben aangetroffen en hebben enkele scheuren weten te dichten’

Eén van de andere ijsmeester: ‘We hebben overwogen om het ijs schoon te maken met onze machines, dit hebben we uiteindelijk niet gedaan aangezien deze machines een aardig gewicht hebben’

‘Voor deze winter is dit de eerste keer dat we officieel onze grote baan konden openen, vorige week hebben we onze kleine kinderbaan geopend… deze konden we na een uur weer sluiten’ eindigt Hoogstraten.

De foto’s van het ijspret op de ijsbaan in Scheemda volgen later vanavond.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button