AlgemeenCultuur

Fenniek Jager beste voorlezer van Ubbo Emmius

- advertentie -

Winschoten – Fenniek Jager mag zich de beste voorlezer uit de brugklas van Ubbo Emmius in Winschoten noemen. Vorige week won ze de voorleeswedstrijd op haar school. Bij deze wedstrijd, Read2me, georganiseerd in samenwerking met de Groninger bibliotheken, is het doel vooral: het bevorderen van het leesplezier bij de leerlingen.

- advertentie -

Fenniek, leerlinge van klas 1F, mag door naar de provinciale ronde op woensdag 22 maart in Sappemeer. De winnaar van deze provinciale wedstrijd mag door naar de landelijke ronde, waarin het gaat om de titel ‘Beste voorlezer van heel Nederland’. Fenniek bleek al snel met kop en schouders boven de groep uit te steken. Ze las met veel emotie een zeer gewaagd stukje uit het boek ‘Selfie’ geschreven door Caja Cazemier.

Klassenrondes
In december en januari zijn, voorafgaand aan deze schoolwedstrijd, klassenrondes gehouden, waarbij leerlingen van elke brugklas mochten voorlezen in hun eigen klas. Uit deze leerlingen zijn per klas winnaars gekozen. In totaal deden er zeven brugklasleerlingen mee aan de schoolwedstrijd, die plaatsvond op het podium in de kantine van de school. Naast Fenniek waren dat de volgende leerlingen: Arwen Feikens (1A), Mauraine Erdman (1B), Ben Appelhof (1C), Daniëlle de Roos (1D), Anniek Teuben (1E) en Leonie Meijer (1G).

Jury
Alle lezers hadden met zorg een boek uitgekozen, waarvan publiek en jury aangaven er wel meer van te willen lezen…. De lezers hadden zich goed voorbereid en werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit: Hennie Nijmeijer (medewerker leesbevordering en informatievaardigheden, bibliotheken gemeenten Oldambt en Bellingwedde), Ellen Jalink (docente Nederlands bij Ubbo Emmius) en Fina Koolhof (werkzaam in de mediatheek en bij de administratie van de school).

Het was een zeer geslaagde middag en we hopen dat Fenniek hoog in de prijzen mag vallen in Sappemeer!

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button