AlgemeenRegionaal nieuws

Regio: Automobilisten met OV-probeerkaart naar Groningen

- advertentie -

(Regio) Groningen – Een eerste groep van 60 forenzen heeft maandag 23 januari de auto laten staan en is met het openbaar vervoer naar Groningen gereisd. De 60 personen maken gebruik van de OV-probeerkaart van de samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar. Ze reizen drie weken gratis met de bus of trein naar hun werk in de stad. De OV-probeerkaart is een van de maatregelen van Groningen Bereikbaar om automobilisten uit de spits te halen.

- advertentie -

Alle werknemers van bedrijven in de stad Groningen die met de auto naar hun werk reizen kunnen gebruik maken van de actie van Groningen Bereikbaar. Voor meer dan de helft van de automobilisten is het openbaar vervoer een goed of zelfs een beter reisalternatief. “Omdat lang niet iedereen zich daar bewust van is en er sprake is van gewoontegedrag, willen we deze groep op weg helpen”, zegt directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar.

Q-link en Qliner
De proef is ook bedoeld om mensen kennis te laten maken met Q-link en Qliner, de snelle buslijnen van de regio naar de stad Groningen. Deze bussen rijden niet alleen snel en vaak, maar zijn ook comfortabel en voorzien van wifi. Vanaf afgelopen december zijn er twee nieuwe Q-link buslijnen bijgekomen. Lijn 25 gaat van P+R Haren naar het gebied bij Corpus den Hoorn waar grote werkgevers als Martini Ziekenhuis en Gasunie zijn gevestigd. Lijn 26 gaat van diezelfde P+R-locatie waar men gratis kan parkeren naar Zernike Campus.

Testen
Gebruikers van de OV-probeerkaart kunnen eenmaal in een zelfgekozen periode vrijblijvend testen hoe het reizen met de bus en/of trein op het woon-werktraject bevalt. Groningen Bereikbaar stelt hiervoor maximaal honderd kaarten per proefperiode beschikbaar en geeft iedereen een persoonlijk reisadvies. Als de testfase goed is bevallen, dan helpt Groningen Bereikbaar de deelnemer ook verder op weg met het uitzoeken van een geschikt OV-abonnement. De campagne met de OV-probeerkaart duurt een jaar en is een samenwerking met Qbuzz en Arriva.

Bereikbaar
Met het reizen met het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer dragen de reizigers bij aan de bereikbaarheid van de stad. In en rond de stad Groningen staan de komende jaren grote en langdurige werkzaamheden gepland aan wegen en spoor, waaronder de aanpak van de zuidelijke ringweg. Groningen Bereikbaar neemt maatregelen om de stad en regio, samen met vele partners, zo goed mogelijk bereikbaar te houden en stimuleert reizigers slimmer te reizen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button