AlgemeenSport

Nieuws van Zwemclub H2Oldambt: Brons voor Jenny, Familiezwemmen

- advertentie -

Winschoten – Een kleine twee jaar geleden heeft Zwemclub H2Oldambt een herstart gemaakt door zich louter te richten op volwassen vanaf 20 jaar. En het is een goede keus geweest: het ledenaantal is bijna verdubbeld. Het in eigen tempo baantjes zwemmen – en toch lekker doorzwemmen- slaat blijkbaar aan. Het is fijn om onbelast te bewegen in water, de conditie verbeterd (soms enorm) en sommigen zijn behóórlijk afgevallen. Een aantal leden voelen zich echt gezonder en beter in hun vel zitten.

- advertentie -

Ongeveer anderhalf jaar geleden werden Jenny Westervaarder, Meindert Tuinstra en Rina Kuiper ook lid van de club. En het zwemmen ging snel vooruit. Want terwijl de andere leden gewoon aan het trainen waren, gingen deze drie van 19 t/m 22 januari naar Maastricht om mee te doen met de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK), korte baan. Alhoewel het 3-tal tegenwoordig regelmatig deelneemt aan wedstrijden, pakte het deze keer wel zeer goed uit.

Jenny werd 3e op de 100 meter schoolslag, een bronzen medaille! Meindert, Rina en Jenny haalden hiernaast nog diverse persoonlijke records (9 in totaal),  ieder in hun eigen leeftijdscategorie (zie voor details www.h2oldambt.nl, klik op wedstrijdverslagen). Het geeft een goed gevoel om te merken dat je, ook al ben je 54 (Jenny), toch nog sterk vooruit kunt gaan!

En zo biedt de club voor ieder wat wils. De meesten leden zwemmen nooit wedstrijden, sommigen doen alleen mee met estafettezwemmen en dan is er een groepje masters die af en toe of vaker wedstrijd zwemt. En dan hebben we natuurlijk de andere activiteiten nog, zoals ons jaarlijkse Familiezwemmen dat zondag 29 januari plaatsvond: ieder lid mag zijn of haar partner en kinderen meenemen.

Het is leuk om te zien wie bij wie hoort en vooral om met elkaar plezier te maken in het zwembad! Begin maart gaan we met zijn allen meedoen aan de 1-uursestafette in Hoogezand. Een jaarlijks terugkerend, supergezellig evenement. En van de zomer… lekker trainen in zwembad de Ringberg te Scheemda.

Nieuwsgierig geworden naar onze trainingen? Kom naar de Drijf in (maandag 20 februari om 19.15 – 20.00 uur) en/of kom gewoon langs tijdens een training: zie facebook H2Oldambt of www.h2oldambt.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button