AdvertentieAlgemeen

Scoor een Boek! trapt af in Oost-Groningen

- advertentie -

Oldambt – Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In de gemeenten Menterwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam gaan meer dan 2.000 leerlingen de komende tien weken zoveel mogelijk boeken lezen.

- advertentie -

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de Maatschappij een belangrijke rol vervult.

Leerlingen gaan de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom Hiariej. Na tien weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

Scoor een Boek! Experience
Scoor een Boek! vindt niet alleen plaats in de klas. Dit jaar roepen we gezinnen op om thuis boeken, kranten en tijdschriften te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas wordt op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen. Hiervoor kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald in de bibliotheek.

Maar dat is niet alles! In de voorjaarsvakantie organiseren Biblionet Groningen, het Groninger Forum en FC Groningen in de Maatschappij in 7 bibliotheken een Scoor een Boek! Experience. Speel een partijtje robotvoetbal, wordt voetbalcommentator of laat zien wat je kan in de skill-zone! De Scoor een Boek! Experience is het leukste uitje van de voorjaarsvakantie. Kijk voor alle locaties en data op www.biblionetgroningen.nl/scooreenboek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button