AlgemeenRegionaal nieuws

Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar doen basisscholen weer massaal mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Ongeveer 150 kinderen in de provincie Groningen zijn door hun trotse juf of meester aangemeld als voorleeskampioen van hun school. De komende weken zullen zij met elkaar de strijd aangaan in de regionale voorrondes.

- advertentie -

Maandag 13 en dinsdag 14 februari strijden 20 leerlingen uit de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam voor drie plaatsen in de volgende ronde. In Theater vanBeresteyn in Veendam worden ze aangemoedigd door ongeveer 200 klasgenoten en familieleden.

In Bibliotheek Winschoten lezen op woensdagmiddag 15 februari de 11 schoolkampioenen uit de gemeente Oldambt hun zelfgekozen fragment voor. ’s Avonds is het de beurt aan de 10 leerlingen in de gemeente Stadskanaal.

De 31 leerlingen zullen allemaal proberen om in de voetsporen te treden van Sarah Chmayssani. De leerlinge van de Willibrordschool uit Stadskanaal wist vorig jaar door te dringen tot de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

De vijf winnaars van de regionale voorrondes mogen in maart meedoen aan de halve finale van de provincie Groningen.

De Nationale Voorleeswedstrijd De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door de bibliotheek. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

Kijk voor meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button