Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Verdachte met vuurwapen aangehouden op Oude Rijksweg

- advertentie -

Scheemda – Op Oude Rijksweg werd in de nacht van zaterdag 4 februari op zondag 5 februari een 47-jarige man uit de gemeente Oldambt aangehouden. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit.

- advertentie -

Een politieagent hoorde in zijn vrije tijd schoten bij een carpoolplaats in Scheemda. Hij waarschuwde zijn dienstdoende collega’s. Ook gaf hij het kenteken door van een auto die heel langzaam wegreed vanaf de carpoolplaats. Meerdere politie eenheden reden naar Scheemda. Daar zagen ze de auto heel langzaam rijden op de Oude Rijksweg in Scheemda. De Meldkamer in Drachten meldde aan de agenten dat de tenaamgestelde van de auto bekend stond met een eerder strafbaar feit waarbij een vuurwapen betrokken was. Omdat er dit keer ook sprake was van mogelijk vuurwapenbezit hanteerden agenten de uitpraatprocedure.

Vuurwapen
De 47-jarige werd zonder problemen aangehouden. Hij zat alleen in de auto. Onder de bijrijdersstoel werd een vuurwapen aangetroffen. Op de carpoolplaats werd een patroonhuls gevonden. Doordat de verdachte naar alcohol rook werd er een blaasproef van hem afgenomen. Het lukte de verdachte niet om de blaasproef te volbrengen. Er werd vervolgens bloed van hem afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Uitpraatprocedure
Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij, van achter een dekking, de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button