AlgemeenRegionaal nieuws

Vrijwilligers bezorgen mensen met beperking een onvergetelijke skivakantie

- advertentie -

Bad Nieuweschans/ Flachau (AUT) –  Afhankelijk zijn van een rolstoel en toch de mogelijkheid krijgen om te skiën. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Samen Ontspannen. Deze stichting zet zich in om mensen met een geestelijke beperking, zoals het downsyndroom als mensen met een lichamelijke beperking – spastisch, verlamming of spieraandoening – een onvergetelijke vakantie te bezorgen, dit maal in Flachau te Oostenrijk.

- advertentie -

Dankbaar
Dit kan alleen maar mogelijk worden gemaakt met ondersteuning van vele vrijwilligers. Gino Metting uit Bad Nieuweschans: “Ik ben onlangs samen met Michel Pintus en Berend Menninga mee geweest als vrijwilliger met zo’n reis. Het is heel bijzonder om te ervaren en te voelen hoe deze mensen even uit hun isolement komen en intens genieten. Het is bijzonder dankbaar om dit te mogen doen” verklaard hij tegenover Bad Nieuweschans Online.

De stichting bestaat al 24 jaar en valt of staat met ondersteuning van sponsoren en giften van particulieren. Helaas is door een wijziging bij de belastingdienst de status aangepast. Voorheen werd de stichting gezien als een ANBI, een algemeen nut beogende instelling. Sponsoren konden belastingvrij geld doneren. Maar dat heeft de belastingdienst onlangs veranderd. Stichting Samen Ontspannen  wordt nu opeens gezien als een sportvereniging waardoor de status van ANBI kwijt zijn. ”Daardoor houden wij minder geld over en zal het duurder worden voor de deelnemers.” aldus Metting.

Voor meer informatie en reisverslagen kijk op www.samenontspannen.nl

Foto’s: Gino Metting/
Bron: BNSnieuws.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button