AlgemeenRegionaal nieuws

Het is definitief afgelopen met station Sappemeer-Oost

- advertentie -

(regio) Sappemeer – Het is definitief afgelopen met station Sappemeer-Oost. De provincie heeft besloten om het station te sluiten, ondanks vele protestacties die er zijn geweest. Het station moet weg omdat er straks langere treinen gaan rijden op het nieuwe traject tussen Bad-Nieuweschans en het noorden van de provincie.

- advertentie -

De komende periode zal het station nog open zijn, maar de sluiting staat in de voorwaarden voor de nieuwe aanbesteding in 2021. Vanaf 2022 zullen de treinen gaan rijden op het nieuwe traject. Er zijn 1.135 bezwaren ingediend tegen de sluiting van het station, maar die zijn van tafel geveegd door de provincie. ‘Het perron is veel te kort, en daarom moet het station weg’ is de motivatie van het provinciebestuur.

Het traject Groningen – Bad Nieuweschans kent op dit moment 8 tussenstations. Station Sappemeer Oost en Hoogezand liggen ongeveer zo’n 1.7 kilometer uit elkaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button