AlgemeenKort nieuws

Bevalbad voor het Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Winschoten – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen beschikt sinds dit weekend over een heus bevalbad. Hiermee is dit het eerste ziekenhuis in de regio dat zwangere vrouwen de mogelijkheid biedt om onder begeleiding van een verloskundige in bad te bevallen.

- advertentie -

“We zien dat steeds meer zwangere vrouwen graag gebruik maken van de mogelijkheid om in bad te bevallen. Met dit bad voorzien we nu in de vraag van zwangere vrouwen in onze regio”,  vertelt gynaecoloog Judith Blaauw van het Ommelander Ziekenhuis enthousiast.

Er zijn verschillende voordelen aan het bevallen in bad. “Bij een badbevalling, lig je in warm water. Hierdoor kun je je beter ontspannen en verloopt de bevalling gemakkelijker en minder stressvol”, vertelt Lianne Perdok, specialistisch verpleegkundige in het Ommelander Ziekenhuis. “Voor de baby is het een heel natuurlijke overgang van het vertrouwde vruchtwater naar het warme badwater. Vaak zijn baby‘s rustiger en huilen ze minder na de geboorte”. 

Iedereen mag in principe in bad bevallen. Alleen met een ruggenprik, langdurig gebroken vliezen en enkele  specifieke medische indicaties waarbij je mogelijk problemen kunt verwachten bij de bevalling, is het niet mogelijk om in bad te gaan. In maart komen er draadloze CTG-apparaten die bestand zijn tegen water, dan kunnen ook veel vrouwen met een medische indicatie in bad

Op dit moment wordt er in het Ommelander Ziekenhuis gebruik gemaakt van een mobiel bad. Dit bad gaat straks mee naar de nieuwe locatie in Scheemda. Daar komt, naast een ligbad in elke verloskamer om te ontspannen, ook een vast bevalbad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button