AlgemeenIncidenten

Etherpiraat aangehouden wegens poging tot illegale zender plaatsen

- advertentie -

Winschoten – Gisteravond zocht de politie met spoed een verdachte in de omgeving van de Zuiderveen. Bij navraag bij de persvoorlichting van de Politie door OldambtNu.nl is het duidelijk waarom deze man werd gezocht.

- advertentie -

Lees ook: Politie zoekt met spoed een man wegens verdachte situatie (update)

Rond 22:00 – 22:15 is er een melding gedaan door een oplettende burger van een opengebroken deur bij de zendmast aan de Udensweg te Winschoten, toen de politie ter plekke kwam waren de verdachten al op de vlucht. Door een duidelijke omschrijving van één van de verdachten is er een 22-jarige meneer uit Stadskanaal aangehouden op de kruising van de Amstelstraat met de Udensweg dit met behulp van een politiehond.

Etherpiraat
De verdachte verklaarde tegenover de Politie dat ze een illegale radio zender wilden plaatsen in de mast om via deze weg te kunnen streamen als etherpiraat. De andere verdachte waarvan een burgernet is afgegeven is nog niet aangehouden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button