AlgemeenCultuur

Guido Weijers maakt Winschoten gelukkiger!

- advertentie -

Winschoten – Cabaretier Guido Weijers presenteert komende week een Masterclass Geluk. Met dit theatercollege wil hij op geheel ‘eigenwijze’ Winschoten en omstreken een stuk ge-lukkiger maken! “We worden doodgegooid met belachelijke zelfhulpboeken over ‘geluk’, ‘wetten voor succes’ en ‘hoe het optimale uit je leven te halen’. Ik wil met dit theatercollege een lichtvoetig alter-natief bieden voor alle onzin en kolder die je overal leest en hoort in de geluksindustrie. Zoals Freek Vonk spreekt over dieren en Andre Kuiper over de ruimte, zo spreek ik een avond over het onderwerp geluk. Het is dus geen cabaret, maar een vrolijk hoorcollege met een hele leuke vrolijke leraar.”

- advertentie -

“Het is geen lach of ik schiet. Alles wat ik zeg is gefactcheckt. Ik wil Winschoten wetenschap-pelijk en inhoudelijk wel iets te vertellen hebben, daarom heb ik voor dit theatercollege zelf Masterclasses gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, heb ik in Bhutan het Bruto Nationaal Geluk onderzocht en heb ik op TEDx gesproken over The Pursuit of Happiness”, zegt Guido. Weijers heeft heel veel zin om z’n nieuwe theatervorm in De Klinker te spelen.

“Ik heb goede herinneringen aan Winschoten. Ik speel er altijd met heel veel plezier. En sinds een paar jaar is die nieuwe zaal echt schitterend. Niet alleen vanuit de zaal, maar ook vanaf het podium ziet het er prachtig uit! Ik heb dan ook erg veel zin om naar het hoge noorden te komen! Overal in Nederland kunnen ze wel wat extra geluk gebruiken.”

“Iedereen die mij eerder in het theater heeft gezien, kent ook m’n filosofische kant. Deze keer is die onderbouwd met wetenschap i.p.v. grappen. In een kleine twee uur komen tips en tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk. De try-outs waren al heel erg ge-zellig. En het allerbelangrijkste; We hebben gemeten dat het publiek daadwerkelijk een stuk gelukkiger naar huis gaat! Hoe leuk is dat?! En er zijn nog kaarten, tenminste als je geluk hebt,” lacht Weijers.

Guido Weijers is met z’n Masterclass Geluk te zien op donderdag 23 februari in De Klinker te Winschoten Kaarten via: www.indeklinker.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button