Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuws

Scholier zoekt PLS-patiënt(en) voor eindscriptie

- advertentie -

Oldambt – Roos Nijland, student van het Noorderpoort in Groningen volgt de opleiding Allround schoonheidsspecialiste. Voor haar laatste schooljaar moet zij een eindscriptie maken. Haar eindscriptie gaat over “Wat doet PLS met je lichaam?” kort gezegd het gaat over PLS.

- advertentie -

Wat is PLS?
Primaire Laterale Sclerose is een spier-zenuwziekte waarbij de motorische zenuwcellen achteruitgaan. Dit leidt tot stijfheid en spasticiteit van de spieren in mond, benen en de armen. PLS hoeft de levensduur niet te verkorten, maar leidt vaak wel tot invaliditeit. Geschat wordt dat ruim honderd mensen in Nederland deze ziekte hebben. De verschijnselen doen zich meestal voor na het dertigste levensjaar.

‘Slechts 1 op de 200 mensen heeft PLS, hierom is het moeilijk om iemand te vinden in de buurt’ verteld Roos tegen OldambtNu.nl. ‘Ben jij of ken jij iemand met PLS? En zou ik je soms korte vraagjes mogen stellen? Het zou mij namelijk ongelofelijk veel helpen met mijn eindscriptie. De vragen kan ik eventueel ook online versturen.’

Voor contact kunt u contact opnemen via roosjeexd@hotmail.nl of via haar Facebookpagina.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button