AlgemeenGemeente

Zichtlijnen in het Bos op Houwingaham

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Landschapsbeheer Groningen is gestart met het herstel van de zichtlijnen in het Bos op Houwingaham bij Bad Nieuweschans. Deze ingreep wordt uitgevoerd in het kader van het project ‘Een Eindeloze Horizon, herstel van Oldambtster weidsheid’. Doel van dit project is om het unieke karakter van het Oldambtster landschap te behouden en te versterken. In het Bos op Houwingaham wordt die eindeloze horizon weer zichtbaar gemaakt vanuit het bos.

- advertentie -

Onder de vlag van ‘Eindeloze Horizon, herstel van Oldambtster weidsheid’ staan verschillende projecten gepland. Bij elk project wordt in overleg met samenwerkingspartners en bewoners van het gebied besproken welke maatregelen gewenst zijn. Projectpartners en bewoners maken samen uitvoeringsplannen.

Het project ‘Eindeloze Horizon’ is een samenwerking tussen de gemeenten Oldambt en Delfzijl, Staatsbosbeheer, Stichting Landschap Oldambt en Landschapsbeheer Groningen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds en de provincie Groningen. Meer informatie vindt u op www.landschapsbeheergroningen.nl.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button