AlgemeenCultuur

Stel dat jij moet vluchten. Wat neem jij mee in de koffer?

- advertentie -

Winschoten – Stel dat jij moet vluchten. Wat neem jij mee in jouw koffer? Deze vraag werd gesteld aan jongeren van het jongerencentrum ’t Spoor.

- advertentie -

In samenwerking met Manna22 werd er gestart met het project ‘Bagage’. Oude koffers werden door jongeren gemaakt tot een koffer met hun eigen verhaal. Na hard werken aan de koffers, die de jongeren na eigen inzicht en beleving hebben gemaakt en gevuld, was vrijdag 10 februari de opening.

De spanning was tijdens de openingswoorden van Willem Dresselhuys op de gezichten af te lezen van de jongeren. Maar nadat de expositie was geopend liepen de jongeren enthousiast rond om de bezoekers te vertellen over hun koffer.

Elise Koning heeft een opvallende inhoud in haar koffer. Trots staat ze bij haar koffer en wil zij graag vertellen wat er in haar koffer zit. “Mijn koffer is gevuld met o.a. deodorant, make-up en maandverband. Dit is niet zozeer voor mijzelf maar voor jonge vrouwen. Al deze spullen kunnen jonge vrouwen in de pubertijd goed gebruiken”.
Ook hangen er teksten in zoals: ‘Enjoy the little things’. Naast de producten wil Elise ook graag positieve woorden aan jongeren meegeven.

De koffer van Niels Hilverda is een opvallende en uitgesproken koffer. Net als alle koffers eigenlijk. Ieder op zijn eigen manier, met een eigen verhaal. Niels zegt: “Het doel van mijn koffer is om alle negatieve, zielige momenten en dingen in de koffer op te sluiten. Daar zitten ze veilig opgesloten. De koffer mag eigenlijk nooit meer open. Want als ik naar een nieuwe plek ga wil ik met nieuwe dingen beginnen. Al zal ik de vervelende dingen nooit echt vergeten en dat moet ook niet. Op deze manier neem ik ze toch een beetje mee.”

De jongeren die hebben meegewerkt aan het project staan er nu zeker meer bij stil wat voor impact het heeft als je moet vluchten. Dit is precies wat het jongerencentrum ’t Spoor en Manna22 willen bereiken met dit project. Bewustwording wat vluchten met je doet en een stukje tolerantie naar vluchtelingen.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat er nog meer koffers gemaakt worden door diverse kunstenaars en leerlingen van het Dollard College.

- advertentie - 

De opening van deze expositie is een sneak peak voor de tentoonstelling die op 5 mei officieel geopend wordt in De Klinker. Daar kan iedereen alle koffers die gemaakt zijn zien.

Foto: Yvonne Sprok/ mSPROX Media

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button