Algemeen

Benefietconcert voor 4-jarige Geuko uit Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Geuko is een vrolijke jonge kleuter van 4 jaar uit het Oldambt. Overal waar hij ging moest de loopfiets mee. Gek op de stoomlocomotieven in de Harz en vakanties naar de Brocken. Speelt graag met zijn vriendjes. En kan uuuuuuren ernst, bobbie en de rest en Paw Patrol kijken…

- advertentie -

Op 22 juli 2016 gaat niet alles zoals gewoonlijk. Geuko werd grieperig, hangerig en moe. 48 uur later en een bijna doodservaring rijker ligt Geuko op de intensive care aan de beademing. Hij kan zich niet meer bewegen en niet meer praten. Niemand weet wat er aan de hand is.

Acute Flaccid Meyelitis
Uiteindelijk zijn de artsen het erover eens dat Geuko Acute Flaccid Meyelitis heeft. Een acute ontsteking in het motorische gedeelte van je zenuwen in je ruggemerg veroorzaakt door een longvirus. Geuko schijnt de enige in nederland te zijn met deze aandoening, na onderzoek de 8ste in Europa zo ver we weten. De prognose voor zijn herstel is onbekend. Niet meer knuffelen Niet meer stoeien Niet meer een grote broer zijn Niet meer naar school Niet meer met zijn vriendjes spelen zoals anders En niet meer op zijn geliefde loopfiets Geuko is al meer dan 200 dagen niet thuis geweest. Omdat in Nederland geen plek voor hem is, is Geuko inmiddels verplaatst naar een kliniek en revalidatiecentrum in Duitsland. Hij krijgt training om zoveel mogelijk zonder hulpmiddelen te leven, net zoals een gezond kind.

Om Geuko een zo normaal mogelijk leven te geven kunt u hem steunen met hulpmiddelen, eigen vervoer, specifieke behandelingen in binnen en buitenland en een zo optimaal mogelijke thuisomgeving te geven. Geuko wil graag weer gewoon kind zijn.

Bekende artiesten
Wilt u hem helpen? Steun Stichting Adventure Geuko. Op 28 maart 2017 organiseren leerlingen van het Noorderpoort afdeling evenementen organisatie een benefietdag om het enorme bedrag van € 200.000,- op te halen voor de revalidatie van Geuko. Er komen verschillende artiesten zoals: Popkoor Leek, ToosstXL en Pë daalemmer en Rooie Rinus De grootste motivatie om dit evenement tot een succes te laten brengen is om een hele zieke jongen weer beter te maken en hem te laten genieten van zijn leven zoals wij allemaal doen!

Dinsdag 28 maart 2017
17:00 uur: Foyer open
17:45 uur: Zaal open
18:00 uur: Aanvang programma

- advertentie -

Toegang
€ 25,-

- advertentie - 
  • Ook heeft de familie een online dagboek, waar dag voor dag wordt omschreven hoe het gaat met Geuko. Dit kunt u hier lezen op de website van Geuko. (Klik Hier)
  • Mocht u Stichting Adventure Geuko willen steunen, kunt u een bijdrage leveren door een (klein-)bedrag te doneren op NL08 INGB 0007 5028 26 t.a.v. Stichting Adventure Geuko

Info: MartiniPlaza
Foto’s: Ingezonden door Gert Jan van Lang

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button