Algemeen

Open Dag Ommelander Ziekenhuis op zaterdag 18 maart

- advertentie -

Winschoten/ Scheemda – Een operatiekamer van binnen bekijken, ontdekken hoe een CT-scan verloopt of uitleg krijgen over de afdeling Intensive Care? Dit kan allemaal op zaterdag 18 maart. Het Ommelander Ziekenhuis opent dan, tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn, haar deuren. In onze locaties in Delfzijl en Winschoten bent u tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom. Ook kunt u zich opgeven voor een rondleiding in de nieuwbouw in Scheemda.

- advertentie -

De Open Dag biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in ruimtes waar u normaal niet komt. Er zijn zorgverleners en medisch specialisten aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Ook zijn er tal van activiteiten voor kinderen.

Het nieuwe ziekenhuis in Scheemda
De bouw van ons nieuwe ziekenhuis in Scheemda vordert gestaag. Bent u nieuwsgierig naar hoe het er uit komt te zien? Geeft u zich dan op voor één van onze rondleidingen via ommelanderziekenhuis.nl/nieuwbouw. Bij opgave voor 13 maart kunt u via deze website ook aangeven of u gebruik wilt maken van busvervoer vanaf de locaties Delfzicht of Lucas.

Tijdens de Open Dag kunt u ook op de locaties in Delfzijl en Winschoten informatie krijgen over de voortgang van de nieuwbouw en de Ommelander Ziekenhuis Servicepunten.  

Welke afdelingen doen mee?
Op beide locaties doen diverse afdelingen mee. Zo wordt er op de afdeling Intensive Care (locatie Lucas) een IC-bed ingericht voor bezoekers. In groepjes kunnen bezoekers om het halfuur de IC-afdeling bezoeken, waar IC-verpleegkundigen (of de intensivist) de bewaking en de behandelkamers laten zien. Verder kunt u een kijkje nemen in een scopiekamer (locatie Delfzicht). Dit is de ruimte waar darmonderzoeken plaatsvinden. Ook staat er een ambulance voor de ingang van locatie Lucas, waarbinnen men een kijkje kan nemen en uitleg door ambulancemedewerkers wordt gegeven.

Het laboratorium Certe doet ook mee, waar bezoekers testjes kunnen laten doen. En u kunt bezoeken: Nucleaire Geneeskunde, Urologie, Dermatologie, Radiologie, Chirurgie, Orthopedie, de Spoedeisende Hulp, de huisartsenposten, de operatiekamers, de kraamafdeling, de longafdeling,  en nog veel meer. Bekijk het complete overzicht op ommelanderziekenhuis.nl.

- advertentie -

Activiteiten voor kinderen
Kinderen kunnen hun pop, beer of andere knuffel meenemen naar het poppenspreekuur op de kinderpolikliniek in Winschoten. De knuffel wordt door de poppendokter onderzocht, behandeld, gewogen en gemeten. Verder is er gelegenheid om op locatie Lucas een couveuse te bekijken. In Delfzijl en Winschoten zijn ook clowns aanwezig die ballonnen in elkaar knutselen die kinderen mee naar huis mogen nemen.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button