AlgemeenRegionaal nieuws

Stichting Hulp Aan Tsjernobylkinderen Oldambt is dringend op zoek naar gastgezinnen

- advertentie -

Winschoten – Van 29 april 2017 t/m 17 juni 2017 zal voor de 8e keer een groep Wit-Russische kinderen zeven weken in Oldambt en omstreken komen logeren. Zij komen uit het Tsjernobyl-gebied. Deze regio werd in 1986 getroffen door de zwaarste nucleaire ramp ooit.

- advertentie -

De 24 kinderen reizen met een Wit-Russische leerkracht en een tolk en verblijven zeven weken in gastgezinnen. De gezinnen geven de kinderen een onvergetelijke tijd. Zij proberen een liefdevol en warm thuis te bieden.

Tijdens het verblijf in Nederland gaan de kinderen gewoon naar school. Zij krijgen daar les van hun eigen Wit-Russische juf. Gedurende deze zeven weken vinden verschillende culturele- en sportieve activiteiten plaats. Voor het vervoer van de kinderen van en naar school zal worden gezorgd.

U kunt uw voorkeur voor een jongen of meisje aangeven. Dit kan belangrijk zijn bijvoorbeeld bij het spelen met eigen kinderen. Het is meestal wel mogelijk om met uw wensen rekening te houden.

Mensen in Wit-Rusland hebben, nu jaren later, nog steeds te lijden onder de gevolgen van de kernramp. Het verblijf van zeven weken in Nederland heeft een gunstig effect op de gezondheid van de kinderen.

Daarnaast is het voor Nederlandse gastgezinnen een indrukwekkende ervaring om een kind uit een andere cultuur voor zeven weken in het eigen gezin op te nemen. Uiteraard worden al onze gastgezinnen goed voorbereid op dit fantastische project.

Heeft u interesse in deelname aan dit geweldige project en /of wilt u één of twee van deze kinderen de tijd van hun leven bezorgen en hen helpen gezonder en sterker te worden ? Wendt u zich dan tot de volgende contactpersonen van de Stichting:

Willy Lambeck (06 50623778) Bert Kuilema (06 51574423) U kunt zich ook aanmelden via de website www.tsjernobyloldambt.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button