AlgemeenSport

Instituut Noord en jv. Zempo behalen 9 prijzen in Kollum

- advertentie -

Kollum – Afgelopen zaterdag 25 februari werden de districtskampioenschappen in de leeftijdsklasse tot 12 jaar en tot 15 jaar gehouden in Kollum. De judoka’s van judo Instituut Noord en jv. Zempo hebben maar liefst 9 prijzen weten te behalen. Deze judoka’s hebben zich daarmee gelijk geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen over 2 weken in Tilburg.

- advertentie -

Bij de meisjes tot 48kg. wist Amanda Lich uit Winschoten al haar wedstrijden overtuigend te winnen. Hierdoor mag ze zich Noordelijk Kampioen noemen en de eerste prijs mee naar huis nemen. Ook een eerste prijs werd er gewonnen door Thijmen Brust  en Ruben Kugel. En ook deze twee jongens zijn Noordelijk Kampioen met deze overwinning.

Martijn Meijer uit Oude Pekela kwam sterk voor de dag. Martijn die uitkomt in de gewichtsklasse tot 66kg. wist met goed judo de finale te bereiken. Helaas werd deze wedstrijd verloren, waardoor hij uiteindelijk tweede werd.

De nog zeer jonge Mees Klunder wist zich goed staande te houden in de gewichtsklasse tot 38kg. Na verlies in de halve finale wist hij uiteindelijk toch nog een derde prijs te winnen.

Ook een derde prijs werd er gewonnen door Twan Katoele, Willem Vrieling, Myron Wiehink en Karsten Lich.

De coaches Jeroen Scholma, Alex van der Velde en Ronnie Meijer waren zeer te spreken over de behaalde resultaten. Over 14 dagen zullen de judoka’s strijden om het eremetaal tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Tilburg.

Kijk voor meer informatie over trainingstijden op www.zempo.eu in Oude Pekela en op www.judoinstituutnoord.nl  met vestigingen in Winschoten, Oostwold, Stadskanaal en Emmen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button